Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
semi-biografisk historia från en sörmländsk bussterminal nån gång i mitten av 00-talet.


jackpot!


i bussterminalens väntrum
värmer sig a-lagarna i eget hörn
avgränsat av osynliga,
men icke desto mindre
fräna odörer

plötsligt reser sig filuren "Hiroshima"
(som kallar sig så då han
-enligt egen utsago-
är "så jävla bombad")

med en cigg i mungipan går han ut
men är strax inne igen

"hörrni! e´dé nån som tappat en sedelbunt?"
frågar han kamraterna

"ah, já!" svarar en bastant kvinna sluddrigt
"femtusenfyrahundrafemtitre kroner!"

"aha!" svarar Hiroshima
"för já hittá gummisnodden!"

berusade garv kreverar i hörnet
& fortplantas med resten 
av väntrummets civiliserade fniss


©MagisterZ 2024




Fri vers (Fri form) av MagisterZ
Läst 32 gånger
Publicerad 2024-01-21 15:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

MagisterZ
MagisterZ