Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nio urvalda bland mina bidrag till alla 21-ordningar vi utväxlat, som jag hunnit medverka i under samtliga 125 varv hittills. Fått hjälp av liktenelegis läsande ögon att välja ut.


Främsta Stafettbidrag, nonett 1 : Barnets Blick

 

 

#86. Gott Motiv

 

Ungen ganska lugnt

gungandes på

stolen litegrann,

accelererade

tills köksbordet välte

 

- då ville ingen

höra marodören förklara

kreativa mjölkmönster

däri stöket.

 

 

 

#40. MormorsPorslin

 

Söndagsbarnen häller

smultronsaft i finservisen

som snart nedfallen

måndagskraschar

mot gräsmattsdjungel

solsekel ifrån

höhagarna

torrseglande

storfrämmande

kaffekoppars spåmadamer

beskyller svävande tefat

 

 

 

#19. Kontakt på Distans

 

pojken pekar

högre än kyrktornet

bortemot flygplanet

 

flickan vinkar

från sin glugg där

uppe bland solglimtar

 

mötet vet omvärlden

intet om

 

 

 

#105. Tagen på Håll av Hystad Boll

 

Träffad av

tennisbollen

under rådjurssprånget

blir tafatta

skolpojken den

som ÄR

redo tafatt

kompis likt krigare

kasta projektilen

mens flickorna dansa

 

 

 

#87. Fastklamrat Uppsving

 

med traktordäck som gunga

allt högre ungar kränger

i skojig, farlig slunga

 

ju närmare hustaken

desto mindre släpphänt

 

håller nallebjörnhårdaste kontroll

 

 

 

#49. Gott Så, såg det var

 

"God is

even in "godis""

tog supersöta

Suzanna förgivet -

jättegärna snaskandes

utan sans

 

Sedan anlände Satan

genom soldis

motvindsspottandes.

Skapelsen beskuggades

 

 

 

#70. Julglob SönderSnöad

 

Barnet skakar obstinat

morfars genomskinliga julglob

 

inuti Pluto

söndersprängs långsamt

snögubbarnas kalla krig

med hypermoderna tomtebloss

 

Änglavaktens flingor

släcker robotdrakar

 

Strömavbrott.......

 

 

 

#11. Vanhelgande av Sommarlov

 

inlärs läxorna osynliga

uti julidungens djungel

växer urtavlorna riktigt kloka?!?

 

Myrstackarna blir visare -

även ekorrsvansarna som

brukade ivägflyga huvudlöst

besinnar sekund(molekyl)historiken

 

 

 

 

#119. Gick Bort på Väg Hem

 

Sista bussen kom aldrig.

 

Barnet fick vada genom

mörklagt lövguld,

isklirrande lerpölar

tills motorvägen måste korsas...

 

Andakt samt begravning

ledde ingenstans.

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 63 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-01-25 00:16



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
En radda med dikter snarare än en sammanhängande, men alla tål att läsas var för sig.
2024-01-26

  liktenelegi VIP
Blev som olika scener från en barndom, snyggt urval!
2024-01-26
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP