Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bussfärd förbi nattens sekunder


I ett av bussens smutsiga säten sitter jag,
snälla ta mig var som helst
dit där jag kan andas av mig själv
Jag vet precis när bussen ska svänga,
vet precis när passagerarna trycker stopp
Visa mig en ny värld inatt
Tryck på stopp nu!
Var inte det mitt liv som vi åkte förbi?
Det är mörkt, vart är min hållplats?
Igenom rutan ser jag världen som den är
Mörkret piskar mot bussen, vart försvann regnet?
Det som speglas i rutan är inte jag,
en förvrängd bild av det som jag för mina tankar igenom
en förvrängd bild av det som lindat in min själ.
Var det vid förra hållplatsen mitt liv skulle utspela sig?
jag ser ingenting igenom rutan inatt
Missade jag mitt livs stopp?

missade jag?





Fri vers av Mortalis
Läst 625 gånger
Publicerad 2006-08-20 01:55



Bookmark and Share


  Vitsippa
Oh.. Snyggt beskrivet :) Jätte bra..
2006-09-29

    Nihil Verum Nisi Mors
Så fint.
Så känslosamt.
Så uppfångande.
L*R MIG SKRIVA, snälla =)
2006-09-12

  Mordnilap
Wow. Så perfekt beskrivet.
2006-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Mortalis