Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Drömde detta i förrgår, i viss mån tillagda aspekter


Kuliss #32 : Ömsesidig Bokhylla

 

 

min älskling söker en roman

som påminner om mitt liv

och bibliotekarien plockar med

henne helt sonika till andra sidan

om den ohyggligt välfyllda bokhyllan

hör jag dem leta där

bakom dessa tre volymer av

Kerstin Ekman som jag tveksamt trycker in

mellan någon helt annan bokstav

kanske Kandre eller Falkenland

(läcker berget av alla Lindgren)

alltmer listigt närmare min

älskling vars häpna händer

får bibliotekarien att viskande utbrista

huru händelserna vid vatten

fortsätter på deras bortre sida

och förklarar varför inte ens

fyra volymer av författaren rymdes

här utan något logiskt slut

ty självfallet måste ibland

berättelserna vandra

runt bokstävernas hörn

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 45 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-01-26 20:39



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Det fina är att fantasin har just inga gränser, inte läsarens heller.
2024-01-27

  liktenelegi VIP
Blev en spännande, mystisk skildring! Uttrycket ”häpna händer” väcker tankar hos mig. Ofta är det blickar/miner som beskrivs vara häpna, glada, varma, osv., men även händer kan uttrycka alla dessa känslor.
2024-01-27

  Respons VIP
Jag vill också upptäcka den fantastiska värld som Kerstin Ekman skriver om i sina böcker. Tänk att det är helt gratis och finns på närmaste bibliotek. Vilken gåva!
2024-01-27
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP