Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Samverkande utbyte med liktenelegi. Vi brukar ge varann ord, men nu får de bägge orden ej figurera i texten, blott utgöra dess grundtema. Form & omfång bör nu varieras (inga 8 rader råder längre, men denna inräknas såsom Vagn 41).


Fontän 1 : Torg & Ensamhet

 

 

 

Trodde förut att

nästan alla andra

är tillsammans och

kramas varenda

dag året runt

utom jag.

Emellertid nu

när underbara du

och jag faktiskt kysser

varandra i vimlet

ja, kuttrar som duvor

märks det snarare

hur inget annat par

ägnar sig åt kärt smek,

varken leker likt katter

eller hälsar som hundar

på något enda hörn.

 

Törhända vi rentav

skulle rusa kring

fontänen helt blöta

ifall vi vore barn

mens sommar'n rann

förbi såsom glass

i soligaste munnar,

men här i januari

likt torrskodda istappar

står människor på språng

fastfrusna i sina

kollektiva skärmar

förevigt ett steg närmare

men aldrig helt tätt

ihop som mitt och ditt

hjärta måste ha kommit

under gudomligt paraply

mot djävulska skyfall

och framtida solsting

beskyddar oss skuggorna

som genom ett duggregn

i vårat magiska paradis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 44 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-01-30 14:54



Bookmark and Share


  liktenelegi VIP
Får bilden av ett kärlekspar som går under en vacker miniatyrhimmel, medan världen pågår där utanför. Så fin!
2024-02-01

  Respons VIP
Fin kärleksdikt med ordet törhända som pricken över i:et
2024-01-31

    Lena Söderkvist VIP
Det är ju det som är poängen med kärlek. Andra är på något sätt utestängda, i den mening att de inte angår lika mycket (inte sant, förstås, men väl en sann känsla). Kärlek är något privat.
2024-01-30

  Gunwale VIP
Rolig skrividé!
Och vilken bra påminnelse om att man ofta (alltid?) utgår från sig själv och sin egen belägenhet när man skapar sig en bild av ”alla andra”!
Ja, leken tar sig kanske in i skärmar i råa grådask!
2024-01-30
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP