Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tämligen inspirerad av verkligheten. Nu har vi kommit till åttionde invånaren av Hundra i hela det fiktiva HyresHuset. Serien skrivs från högst till lägst belägna lägenhet.


Hyresgäst 021 : varken Lisbeth eller Leonard

 

 

 

Här bodde nyligen en ranglig farbror och en dement tant. De hade bott där sedan höghuset byggdes. Nu har ett betydligt yngre par flyttat in. Det tycks röra sig om en fryntlig kille och en briljant tjej. Känner mig som ett gammalt spöke med många vintrar i garderoben, ja, gott om somrar i skafferiet - när jag plötsligt får möjlighet att heja på paret. Som om min mun försöker återge halva historien kring vad de tydligen har hamnat mitt i....

 

Hejdar mig och inser att där råder nya friska tag - att deras liv knappast har ett dyft att göra med åtti-nitti-åringarnas smått eländiga kamp. Börjar åter lyfta in mina matkassar från trappavsatsen. Ungdomarna står i och för sig lugnt kvar med nyckeln i händerna. De nickar ganska glatt, bara en smula generade. Blir samtidigt påmind om att även jag har en dam nuförtiden. Hennes etta finns fjärran från min, ändå så nära. Jag är minst lika lycklig som detta par månde vara.

 

 

 

 




Prosa (Kortnovell) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 41 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-02-05 21:19



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Nytt liv, nytt hopp, nytt innehåll. Positivt.
2024-02-06

  liktenelegi VIP
Jag tolkar din intressanta skildring som att det kan vara svårt att inse att varje dag faktiskt är helt ny, särskilt när en har varit på samma plats länge.
2024-02-06

  TrollTörnTrappan VIP
Spirituell spaning, G! Dagdröm kunde det nog ha rört sig om förr om åren, men numera har jag ju gemensam verklighet [menar verklig gemensamhet]. Gamla har lämnat och nya faktiskt anlänt.

Huruvida jag personligen bor i det här huset eller ej, är dock en förvånansvärd gåta - som du har rätt i att kanske aldrig har ventilerats förrän nu?!?! Snarast händer det att verkliga spår flyttar in i fantasins hus....
2024-02-05

  Gunwale VIP
Jaså, du bor i det där huset själv! Eller råkade du bara få med dig matkassarna när du reste i fantasin …?
Kanske L & L faktiskt bor kvar, men i dina dagdrömmar om tvåsamhet tyckte du dig se detta yngre par istället?
2024-02-05
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP