Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Samverkan med liktenelegi. Fick de två temana Lampor & Dröm, som icke får figurera som ord i själva texten. Hennes föregående dikt återfinns här : https://www.poeter.se/Las+Text?textId=2489175


Fontän 5 : Vända Ljus Genom Oss

 

 

när den är släckt

vi lyckas inte tända

 

när den är tänd

förmår vi icke släcka

 

 

om vi var släkt

kan längre ej vi minnas

 

du är min vän

om även slutar finnas

 

 

jag känner än

hur dina lår gav värme

 

vått slingras liv

likt armar kom oss närmre

 

 

om vaknat nyss

är lågan sann som månen

 

här bränner kyss

grå strålar sällan svalka

 

 

då vi går upp

blir aska kvar i sängen

 

när sagan stängs

hålls längtan ändå öppen

 

 

 

 

 

 




Bunden vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 42 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-02-07 18:19



Bookmark and Share


  Respons VIP
Vackert kärleksfullt och sinnligt.
2024-02-10

    Lena Söderkvist VIP
Något fortgående som aldrig vill ebba ut. Så är det ju med känslor. Välformulerat.
2024-02-09

  liktenelegi VIP
Får upp en bild av en mystisk dröm som övergår i mysig vakenhet. Fastnar särskilt för askan i sängen, så vackert.
2024-02-08
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP