Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stafettskrivningen skramlar fram, guppar hit och dit, som vanligt via 21 ord. Få tre, lägg till aderton, ge trenne vidare! Nu från Chan fick jag "potthål, diken, silkestunna". Vilka ord liktenelegi har fått, märker vi...


Cirkus Chaplin, käppar i hjulet (stafett 127)

 

 

Ofrivillige kostymluffarclownen

råkar utplacera plommonstop

 

som upp&nedvända potthål

vari droskhjulen vrängarknäcks

 

sedermera djururin

bäckgräver publikdiken

 

silkestunna skrattsalvor

döljer olyckokärlek

till lindansarlejoninnan

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 45 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-02-18 19:24



Bookmark and Share


  Respons VIP
Fångar en miljö av hästar, cirkus och urin där glädjen, skratten möter tragiken. Mycket innehåll tack vare finurliga ordsammansättningar.
2024-02-20

    Lena Söderkvist VIP
Mycket Chaplin du fick med i texten. Så underbart tragikomiskt.
2024-02-19

  TrollTörnTrappan VIP
Ett hemskt roligt uppslag det vore Cikoria! Dilemmat tycks vara att det kunde bli ofantligt tjockt..? iom att sammansättningarna är närmast oändliga i sina möjligheter.... ungefär som musikens noter kan bilda hur många melodifraser somhelst - och i musiken är ändå byggstenarna klart färre. Nåväl, det är inte allt som låter bra i vårt skriftspråk - så en hel del skulle falla bort.
2024-02-19

  Cikoria Blå VIP
Tror Trolltörntappan snart kan ge ut ett lexikon med sina fantasifulla och målande nya sammansatta ord.

Roligt läsning!
2024-02-19

  liktenelegi VIP
”Kostymluffarclownen” måste vara den mest träffande beskrivningen av Chaplins karaktär någonsin. Snygg filmsammanfattning i stafettformat!
2024-02-19

  Chan VIP
Älskar dina sammansatta "nyord".
2024-02-19

  TrollTörnTrappan VIP
Vi såg Chaplins Circus från 1928, som Bergman faktiskt hade på sin lista. Trots att Charlie alltid funnits med som en ikon, saknade jag kännedom om att den farbrorn föddes i London och dog i Schweiz. Utgick från att C.C. höll hus i Hollywood redan från början - nå, han är ju mer än sina figurer.
2024-02-18
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP