Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bestående av glimtar i Repris, dags för ett utdrag ur "Peggy Påsk & Påfågelns Gåta" som skrevs ihop med sju poeter inför påsken 2015, här min dåvarande lucka 13


PåskKalendern 24 Lucka 6 : Peggy på Hotell

 

 

då helvänder Peggy pragmatiskt på
den geistpolterns påflugna poler så

hans motvindar för henne magiskt med
till stadsgränder snarast, far bort från träd


de jagar ett mjukbäddat skrymsle med brandvägg
och uppkoppling trådhård, att Ä-maila påskägg



på Hotel Helgälgen är samtliga rum fullbelagda

på King Kubrick Empty Hotel Pumpernickel finns en ledig svit, dock utan nyckel

på Pandoras' Box Holiday Inn funkar ej att skriva in sig

på Big Budapest Easter West hittar de aldrig var entrén ligger

på inhemska Häxans Hotfulla Hotell vågar inte ens spöket övernatta

på Pavo Cristatus Hotel Ocellus sover redan massa ensembler efter kvällens cello-festival




emellertid till sist, på Turtles' Small Bed Breakfast Peaceful Paperback Tourist
även kallat Snabba Sköldpaddans Gäststuga, ute i stans sjunde ände

får Peggy plus Poltergris en egen redskapsbod, med marsipanharar till frukost.

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 40 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-03-19 10:43



Bookmark and Share


  Respons VIP
En fantasifull resa bland hotell i påskens tid. Skönt att Peggy hittade hem.
2024-03-20

    Lena Söderkvist VIP
En saga, som påminner något om visan "I det klara månsken". Påhittigt, kul.
2024-03-20

  Gunwale VIP
En stad full av hotell precis som i Göteborg. (Dock lite speciella hotell, väl!) Hoppas det ej var O-möiligt att Ä-maila … Många fnissnesser här, ex-vis ger jag ett plus för plus och inte och på näst sista raden.
2024-03-19
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP