Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ingår även som Fontän 17 i samverkan med liktenelegi, som givit mig temaparet Borta & Hemma (att ej nämnas explicit). Kommit till 84:e invånaren av 100 i hela fiktiva HyresHuset, ihop med Fabienne 044. Serien skrivs från högst till lägst belägna lägenhet.


Hyresgäst 017 : Fantome Fontaine

 

 

 

Stjärnans fjärrstyrda strålar

försöker sakterligen finna

ända hit ned

till fjärde våningen

Dock med all stadens skit

och så himla många balkonger ivägen

får ljuset smyga

sig inre vägar

via tvättställ och klosett,

genom barskåp och diskho

från en Fontaine till annan

Fontaine förbundna att

vattenfärga fåtöljerna,

skvalpa runt i bokhyllan

med havsfyllda byrålådor

och göra rummen till akvarium

i detta djupgående dockhus

 

 

Titt som tätt kommer farbrorn in

i fruns rosagredelina grotta

där räkorna simmar

genom dödens spiral

mens det känns som att livet hittar ut

mellan skälvande lår

på darrande fötter

längs regnstormiga balkongräcken

att hålla sig

i blott luft

 

Varje gång som Fantome hittar fram

till filmsoffans grå(t)gröna kuddar

får Fabienne något febrigt i blick

varur våren skjuter rot

mot vinterns igentäppta skyar

tills fönstren åter skrattar

av inget särskilt skäl

än just universums motiv

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 34 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-03-20 16:42



Bookmark and Share


  Respons VIP
Känns som en bostad dit ljuset kan söka sig fram och hemliga kärleksmöten kan äga rum.
2024-03-22

  Anya VIP
Tycker om din stora ordrikedom här. du skapar bilder i mitt huvud. Tycker även om den poetiska tonen som:
"varur våren skjuter rot

mot vinterns igentäppta skyar

tills fönstren åter skrattar

av inget särskilt skäl

än just universums motiv!
2024-03-21
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP