Me" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

” Aina 36 "

Stillheten och tystanden ekade i natten
När han reflekterade över talade ord..
En liten glimt in i ett liv..
Han var trygg i tanken av att hon barmhärtigt
Fanns där för att hjälpa människor i sin yrkesroll.
Tanken hade ofta slagit honom
Storheten i allt det orörda.
Om det enkla ändå fick fortsätta vara enkelt
tänkte han när han från fönstret såg havet.
Luften gjorde det möjligt för honom att andas den.
Generöst, ibland våldsamt men ändå inte skrämmande.
Han hade så många gånger försökt klä just den känslan
i ord när två sinnen möts förutsättningslöst, utan krav.
En väldig horisont som en vänlig famn mellan skiftningar
av ljus, skuggor och tidlösthet.
Där födds förutsättningarna till
ett liv fyllt av ödmjuk polisiär förståelse.

A.Leander




Fri vers (Fri form) av Passion>Me
Läst 15 gånger
Publicerad 2024-03-20 17:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Passion>Me
Passion>Me

Mina favoriter
Han sa; skriv en dikt.