Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bestående av glimtar i Repris. Denna är hämtad ur PåskSkåpet 2019, skriven dagen då mormor skulle ha blivit 99. Visserligen besökte de oss på påsk, men annars vi dem i sedvanliga slottet. Texten är upp-putsad version, med många ingredienser tillagda.


PåskKalendern 24 Lucka 8 : Mormors StädSkrubbar

 

 

 

inunder den långa ljusa trappan

fanns tydligen en städskrubb

som vi nästan aldrig

kröp in i

(blott vid kurragömma)

bakom rödsnirklig tapet

mittemot mörka masken

 

dock i den andra

blåsnirkliga hallen

låg en fräsch garderob

att gå in raklång i

fylld med skurhink

och städrock

som mormor måste

ha burit ibland

m.m. ting i hyllorna

bakom blommigt draperi

gjort av vaxduk

- likaså dammsugare

hade hon naturligtvis

om än blott halva livet?!

 

skötte klockrent ungefär 32 rum

inklusive flera sorters skrubbar

obskyra såväl som med fönster

samt minst en källare

förblev välsorterad

under de dubbla våningsplanen

trots att där sprang omkring

oss bägge nya familjer

att ge sina öron

hela somrar och jular

och servera på pricken

varenda mellanmål

med visserligen god insats

av mamma

och annan mamma

ja "livet är ett enda damma damma"

 

förutom någon solig morgon

då tånaglarna fick hinna målas

i godan frukost på förstubron

ihop med barnet som var jag

just innan hela släkten stigit upp

 

 

p.s.

att ständigt städa?

eller aldrig städa?

- det borde ingalunda

vara frågan!

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 29 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-03-21 11:48



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Trevligt om barndomen. Berättar väl hur viktigt det var med miljön och de vuxnas rutiner när man var liten.
2024-03-23
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP