Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bestående av glimtar i Repris, här ett par tillkomna på våren 2012 som var tänkta att bilda en lek av fiktiva tarotkort


PåskKalendern 24 Lucka 7 : Uppstigna Ännu

 

 

Den Uppstigne (ess i sol)

 

en nöjd pojke
på ostabil stol
med uppsträckta armar håller
Solen

på pojkens främre sida
ett glest träd
med fri frukt
och en klänning som skymtar förbi

på pojkens bakre sida
en buddha
plus apekatten
redan borta

 

 

 

Morbror Knekt (tvåa i måne)


det inre barnet står och håller stolt
i det yttre barnet
som förundrad står och griper sig
fast i hans mustasch

det är minst en meters skillnad mellan dem
närmare fyra decennier
yra av ofullbordade erfarenheter

morbror knekt
har ingen hjärter dam
men han har hemskt många kort
i slitna buntar och vackra askar
särskilt Stevens hatt
och joker katt
är skojiga på allvar

dubletter i sol
och månen i sju
visar livet nu

där yttre barnet nyfiket sätter sina fötter
på axlar och kvistar
i rutschbanedjungeln
runt hörnet med gummiband
på stora apparater
har inre barnet redan varit
och erfarit
fast fruktar i alla fall
att klättra på nytt

åtminstone tills månen går upp med solen

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 22 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-03-21 11:47



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Annorlunda, minst sagt. Men vackert också. Kuriöst det här med pojken och solen. I en fantasyroman har jag beskrivit en del av människans (av mig påhittade) religion genom Solpojken, som tar emot de döda via solskivan.
2024-03-23
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP