Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bestående av glimtar i Repris. Sagan om Haran & Ugglon skrevs redan i mars 2014, under samarbete med Nanna X, en kalender varur mina luckor 8+10 just återuppstår, i samma rytm.


PåskKalendern 24 Lucka 9, Älskogsglänta vid Blockflöjtbäcken

 

 

 

från Rävin som nu blivit rosenkindad

av Haran som just visat pussalusta

till Rävin som knappast var blixtförälskad

i Haran som tyckt sig så trosförvissad


drog Ugglon som slutsats att älskogsgläntan

behövde belysas av påskäggmånen

så skrev han till Himlen en tändbegäran

med bifogad stjärnbild på kärleksparet

 

+  +  +  +

     *  *

+  +  +  +

 

hörs Ugglon på vårkvist så blockflöjtsblåsa

hur haror och bävur må sammanleka

men Månan som lugnt över blomromansen

gav ljus får nu blunda bak' snöstormmolnen



hur Utturn vill införa spärrarsnurran

ett vändkors som avskiljer skogspartier

i välmening skattskriva bäckbesöken

får Rävin att misstänka (h)järnkontrollen

 

 

 

 




Bunden vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 32 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-03-22 19:10



Bookmark and Share


  Respons VIP
En kärleksfull påskfabel!

2024-03-24

    Lena Söderkvist VIP
Sött och roligt, stilmässigt svårt att efterhärma.
2024-03-23
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP