Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avgrunden





2 781 miljardärer...nästan 15 biljoner dollar sammanlagt
fem miljarder fattiga...alla vet om vilka som lever på vilka.

De säger att Kiruna inte faller samman
för LKAB måste få fortsätta med malmbrytningen.

I förrgår var det 18 + och han sprang i shorts
i dag begravs landet i decimeterhög snö.

Krigen fortsätter
det kan vara tredje gången gillt.

Ett dödsur har tagit sig in i världen
ingen ser men alla hör och vet.

Finland var världens lyckligaste land
till igår.

Det här är en helt vanlig beskrivning
av hur det är att finnas till.

Det bara är
så här.

Det ligger ännu ett hav
emellan länderna.

Många vill tro
att NATO är ett kitt.

Men det fortsätter
att ticka i väggen.

Han tänker att vi
måste lära oss sluta.





Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 31 gånger
Publicerad 2024-04-03 11:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP