Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kontsapus IIIII



Flyr hellre bort
dit det går att vila

några centimeter
under regnet

än fäktar illa här.


Rusar hellre ansiktet vått
mot öde ytor

än smyger mig blind,
döv och stum
för att kunna beröra
skillnaden

mellan trubbiga skrivdon
och vassa tankar.


Över bläck och horn
stapplar jag mig
virrig och vilsen

för att till slut tröttna
på att ständigt glida
ur drömmen.


Hellre smeker jag ut
en blank sida här

för att somna in

några centimeter
under regnet.







Fri vers av alfa VIP
Läst 357 gånger
Publicerad 2006-08-21 21:55



Bookmark and Share


  Sanningsägaren VIP
jag är glad
att du finns
och berikar
med dina ord
vad vore poeter.se
utan dig?
Tack!
2006-08-22

  Dan Linder
Stillheten i prosan, interpunktionens osynliga taktpinne och de dånande visdomsorden som...

mellan trubbiga skrivdon
och vassa tankar.

påminner om den store Willy men är helt och fullt herr Alfa.

Willy Kyrklund har i nån intervju att han (WK) alltid skriver med blyertspenna för det tvingar honom att tänka på ett ord extra mycket innan han skriver ner det eftersom han tycker det är bökigt att hålla på och sudda.

Undrar om inte Alfahannen också använder blyerts...
2006-08-21

  Dan Linder
ja den här kategorin är du svårslagen i min herre.
Lill-Willy där.
2006-08-21
  > Nästa text
< Föregående

alfa
alfa VIP

Mina favoriter
brus
Lupus
är det hos norén