Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Porträtt av de bägge första, stora korten i tarot-leken, Dåren respektive Magikern. Baserat på ordet MOLN som jag fick av liktenelegi, blir snarare ett förstudium till nästa samarbete, vari vi lär välja en annan form


Trollar Bort Måttlöst Moln (0+1=2)

 

 

 

för en Fool spelar hållen ingen roll

....varje väg ringlar ändå ut från noll....

smått bedårande ful och skön, likt troll

kastar glatt bollen bortom all kontroll

 

 

medan Magikern valt hur steg må tas

innan linorna löps och staven dras ;

skarpa strålar får moln att gå i kras

- kan förvandla tung gråt till lätt extas

 

 

om stark cirkus ska hålla sig till mark

eller klättra mot sol, längs träd i park

blir balans mellan barn och patriark

 

varkendera tar makten - ljus som mörk

flätar händerna rötter, blomstrar björk ;

ingen fjäril vill leva död i burk

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 27 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-04-10 16:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP