Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Ollon-förrädaren. .."



Nötskrikan var kvick att
ta hand om Ekorrens upp
-täckta förråds-gömma.

Det som ändå dög
att inta
i en hungrig kräva

Bland blommande blå-
sippor och fjolårs-torra
stilla-prasslande löv.

Själv låg Ekorren och
diade sina småttingar

Allt har sin tid

Även när överflödets
tillvaro börjat öppna
upp sig på vid gavel

Mellan späda limegröna
nyutslagna Asplöv,vajande
runt gammelgranen med
en neonblå himmel ovanpå

Som en oavslutad cirkel
från det förgångna

in i överlevande nutid.










Fri vers av Sefarge VIP
Läst 41 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-05-10 12:56



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Föredrar ollon framför bär
sådan fågel jag är
2024-05-10

  Solstrale VIP
En ny tappning/tolkning av "ekorren satt i granen" fast med en modernistisk diskbänksrealism! Gillas!
2024-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP