Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Plötsligt kom minnet tillbaka. En vandring för länge sedan och därmed också en hälsning till Thomas



Minns du ...

Tjärveden brinner klart i novembernatten
invid bergskilen där vi slog vårt läger.
Bortom mörkret ligger dalen,
var släktgård fanns,
där rötter vilar

Vinden viner kallt i novembernatten
endast en presenning som skydd mot snö.
Efter krönet kan stigen vindla ner
till forna boningar,
fulla av minnen.

Vi sov tryggt den novembernatten
bevakade endast av vår självkänsla
Bakåt låg vägen till nu,
platsen vi var,
det var där.




Övriga genrer av AndersN
Läst 505 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-08-22 15:59



Bookmark and Share


    Persson
Ja, den här gillar ju jag, som du förstår...
Visserligen utspelar sig väl "handlingen" för länge sen, men det är någon vemodig "just nu"-känsla som jag gillar. Inte bara nostalgi, utan en kommentar om nutiden...vet inte riktigt hur jag ska förklara, som du märker... Bra hursomhelst.
2006-10-23
  > Nästa text
< Föregående

AndersN
AndersN