Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svanfjädrar

 

 

Groteskt gröna vattendroppar

pryder min handled oförklarligt

där den doppats söndergråten

i över hundra år

 

i natt är den skiftegiven

uppbyggd av svanfjädrar

vita och gråsotade av mina påhitt

 

till skillnad från getingboet

vilket knyter mitt inre

i en medelmåttig trådhärva

omöjlig att ta sig ur

 

en natt i ljuvt lenmjuka trådar

men jag känner ingen njutning

av mitt uppskov

 

endast saknad av min inre kompanjon

mörkrets surrande i mitt öras kant

 

en vanesak av ha och vara utan

antar jag med klumpiga gester

och ger mig offrande för dagen




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 150 gånger
Publicerad 2006-08-24 12:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*