Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Första parkett till förintelsen

 

 

Den skrangliga grinden, knakar gnisslande

 

Höger vänster, höger vänster

slår den

 

knakar en melodi av barriärer redo att rasa

 

barriärsklättrarna faller handlöst

skriker tomma skri

hjärteskärande, likt en gaffel som dras över porslin

en kniv genom ben och märg

 

jag hör inget

 

blod, stelnande stearin i deras gråtande mungipor

 

höger vänster, höger vänster nynnar jag drömskt leende

från min plats vid gungan

från min första parkett till helvetet




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 349 gånger
Utvald text
Publicerad 2006-08-25 03:05



Bookmark and Share


  Ola Rydberg
Starkt gripande och poetisk
2006-08-27

  Rachel Roth
otäckt olycksbådande
griper verkligen tag i en
skickligt!
2006-08-27

  BaraEnFlicka
man läser lätt igenom dne....flyt på denb!§
2006-08-26

  Daniel_78 VIP
denna var både bra innehållsmässig
och i läsvänlighet tycker jag allt
höger vänster, knak o gnissel
o snyggt hopbundet slut.
dags att se om termination 2.
2006-08-26

    anakin
spännande bilder dyker upp i mitt huvud. Dikten är drömlik. "likt en gaffel dras över porslin" saknar ett som - som dras över.... blir bättre, tycker jag.
Andra och raden i första stycket bör ha stor bokstav och stå som två egen
mening, med ett kommatecken innan "knakar".
2006-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*