Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orions bälte

 

 

Apollons tvillingsyster Artemis

hon jaktens gudinna

hon Är livet

och Jag hennes undersåte

 

fast att vandra omkring i skogarna

omgiven av nymfer spridda med vinden

 

En hämndens och dödens gudinna

med sina giftpilar dödade hon Niobes döttrar

 

likt Amor dödade mig

 

Död åt jägaren Orion!

 

ropade hon

och slet bältet från hans livlösa kropp

 

slungat upp i himlen

vilar det förstrött

 

även de förlorade kan bli en stjärna




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 184 gånger
Publicerad 2006-08-27 17:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*