Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

familjen och




Lapptäcket

 

En del av oss i varje färg

fyrkant rosig av barndomskläder

de bra utan hårda minnen

 

I cirkeln finns ett foto på hela släkten

förfluten och synligt stark, samlade en sista gång

 

Lapptäcket

vilar över mina ben

där skall det vila

när jag blir äldre om jag inte dör innan min tid

 

Resten är av färger, mörklila för min syster

hård och vackert i allas ögon

 

Mörkblå för min far

han lever lycklig med frugan i alla sina dar\'

 

Mamma är lila och lite rosa

blommar knoppande om vårens kant av hösten

en kämpe genom alla snöstormar

 

sist men inte minst min bror

han är arbetarblå

för hans kommande familj

vilken han kommer avguda så

 

Jag... är nog

 

Gråsvart, för solens abstinens

för mitt Vita ansikte där jag vilar i kistan

min säng, i min vagga

 

Röd för det blod jag spillt och kommer att spilla

när jag samlat mod att ta mitt liv

 

då blir deras värld himmelsblå

 

tro mig Det förtjänar de




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 235 gånger
Publicerad 2006-08-27 20:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*