Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förgänglighet


Huset som du bor i
Klubben du är stor i
Kyrkan som du tror i
Det är förgänglighet

Vännen du är kär i
Skolan som du lär i
Väskan som du bär i
Det är förgänglighet

Handen som du tar i
Fickan som du har i
Farkosten du far i
Det är förgänglighet

Synen som du ser i
Templet som du ber i
Bilden som du ler i
Det är förgänglighet

Bilen som du kör i
Dansen som du för i
Sängen som du dör i
Det är förgänglighet

Landet som du finns i
Hjärnan som du minns i
Hålan du är stins i
Det är förgänglighet

Dikten du är skön i
Backen det står spön i
Fåran du sår frön i
Det är förgänglighet

Diket som du står i
Handen som du spår i
Dyngan som du går i
Det är förgänglighet

Lögnen du är sann i
Sagan du är man i
Tävlingen du vann i
Det är förgänglighet

Stället du har skor i
Hagen det går kor i
Boken som du glor i
Det är förgänglighet

Det är förgänglighet!




Fri vers av Uffe Agnetun
Läst 261 gånger
Publicerad 2006-08-28 18:51



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Ja allt är bara till låns !
Snyggt diktat !
2006-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Uffe Agnetun
Uffe Agnetun