Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna dikt har blivit publicerad i Starlet nummer 17  och Ystad Allehanda Idag! :D vad tycker DU om den?


Hitler- en förintelsen man

 

 

- Visa nåd! Jag ber visa nåd!

Skriker barn, kvinnor och män

där de ligger i underkastelse

fallna på marken

likt ett övermoget äpple från ett

skrangligt gammalt träd

 

Men de vet att ingen nåd kommer att komma

inte för dem, inte just då

Att sedan skall de till att krossas under

dessa soldaters leriga kängor.

 

Tyna bort och dö i lycklig vetskap

om himlen som kommer efter.

 

Denna ondskans mans hån

har förvållat smärta, lidande och död

ur sina själviska tankar

Vissa avgudar den man vi så brutalt hatar

 

Jag ber dig i världen utav förnekelse

öppna era ögon

ta upp era förvirrande huvuden

ur sanden utav aska

och inse

att den man endast vållat sjukdom och hjärtesorg

för den värld som lämnats efter

vi som lämnats kvar uti denna tid

utav krigets minnen

och förödande rester.

 

Om ändå Allt hat och sorg

dött Med honom

 

för sanna mina ord

 

Hitler Är en förintelsens man!




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 169 gånger
Publicerad 2006-08-29 16:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*