Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag läser tredje boken från vänster.

En doft av nyfikenhet

En befriande odör ekar runt mina tysta steg,

ovissheten trippar lätt på tå

i mina tankars bibliotek.

 

Jag har gått här många gånger

 

detta är inte den första handen som

smeker hyllplanens hemligheter.

 

Här är jag aldrig ensam,

hör hur mystiken svischar i morgonbrisen.

Ana en viss Dorian Grey smyga i skuggorna.

 

Har man inte själv försökt pränta in

sina avsikter i dessa sidor?

 

En poets galenskap baddar förnuftets våta panna.

 

Jag letar fortfarande efter det,

otaliga böckers

stumhet har ärrat mina fingrar,

 

men jag letar.

 

Jag läser tredje boken från

vänster,

 

diktar mig igenom sidorna med hjälp av

min käre vän Hamlet.

Likt korsordspartners skummar vi igenom bibelns hemligheter

för att finna att

 

syndaren

 

var likt december kylan,

desperat i sitt försök att

 

smeka våra frusna själar.

 




Fri vers av Sofiapoema
Läst 372 gånger
Publicerad 2006-09-01 13:58



Bookmark and Share


  galjonsfigur
vackert :)
2006-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Sofiapoema
Sofiapoema