Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I förkylningstider…


Självömkan


Med rinnande näsa och huvudet fullt av bomull
Drar jag täcket om mig och tänker på Dig
Febern rasar och hjärtat mitt gråter
Livet känns nu som ett avsmakligt ståhej

Snyftar i kudden och frammanar bilder
Minnen av oss i små korta episoder
Dina hus och mina vilda blommor
Min längtan kommer och går i perioder

Dina jordnära färger rör runt i mitt inre
Mitt unga och gröna byter långsamt nyans
Vart tog du vägen, behöver din pensel
Förtrolla mig åter i rätt balans

Tåren på kinden vill aldrig torka
Paletten i handen känns alltför tung
Lustigt med dessa ombytta roller
Jag verkar gammal och du verkar ung

Sitter i sängen och målar en tavla
Av oss vid havet hand i hand
En äldre man och en ung kvinna
Vandrandes sakta mot stjärnornas land

Många tavlor har det blivit
Temat följer samma tråd
Rött och grönt, man och kvinna
Dyra är all goda råd

Med rinnande näsa och rosslig hals
Begär jag egentligen ingenting alls
Ligger bara här och väntar
Kanske någon på dörren snart gläntar…



















Fri vers av Carola Jeryd
Läst 528 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-09-05 16:41



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
önskar jag vore den
som gläntar på din dörr
som hade jag på känn
det är en port från förr

som gnisslar o gnyr i hjärtats vrå
som lockar och drar i min själ
jag som fått så svårt att nå
den som fryser så o kanske ihjäl

min trädgård växer igen här
jag har glömt vattna mina blomster
kanske du kan väcka mig när
jag försjunker i hågkomster

din text ger jag tre liljor
o en tusensköna...
men...
det är ju fyra av tre möjliga...
2007-03-14

    jiwe
Jag gillade den här, bildspråket är vackert samtidigt som jag tycker mig ana en härlig ironi
2006-11-13

    Camapani
tänkvärt. minnesbilder fladdrar förbi i mitt huvud, hur jag kunde skapa alla dess situtationer och tycka synd om mig själv...utan en enda som klappade på axeln...:)

Lite självömkan måste man få ha, du lyfter fram det på ett sätt som finar till det hela. Man och kvinna- samma tråd rött och grönt..ja...det är väl så, bara enkelt att byta ut något mot ett annat.

*krya på dig*
2006-09-05

  Fredrik P. VIP
Imponerad...att i ett tillstånd
av svår förkylning kunna skapa
en så härlig och kärleksfull dikt.
Friskt poetat!
2006-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för