Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I den mörka skogen vandrar

 

 

I en mörk skog

vandrar jag

sida vid sidan

med en man

vitt ansikte

benigt och kalt

 

den svarta huvan hålls kvar

utav lien han bär under sin arm

likt en soldat redo

att slå sitt fiende

ur vägen

 

Hejar på

mors lilla olle

och pippi svärdstrumpa

där de lunkar

luffande i sakta mak

 

Lien svingar i luften

ett skrik ringer någonstans

där skogens mörker gapar vilset

 

Liens man vänder sig mot mig

och vi ler mot varandra

hellre står jag

Vid dödens sida

än lever

livet




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 296 gånger
Publicerad 2006-09-06 17:18



Bookmark and Share


    anakin
Sista stycket är skitbra! Bra fantasi. Det stycket är en dikt i sig.
2006-09-06

    Bodil Sandberg
Som sagt:Mycket mörk text men förtjusande poetiskt! Att vandra i liemannens sällskap måtte vara allt utom trevligt!!!Och just detta har du fångat helt superbt!
2006-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*