Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vintern*

 

 

 

Fingertoppar dansar

Motzart komponerade valser

och balletstycken

inuti vantens kalla yttre

där över parkbänkens

frostade yta

 

stjärnfyllda dagar*

 

Gatulyktorna får

allt att glittra

snön knastrar under fotsulorna

på de gående

isen andas om klarhet

grenarna håller sin

på sin plats uppe

i himlen

 

Luften skiner alldeles glasklar i kylan

våra andedräkter sänder röksingnaler

till änglar dinglande

med sina

vita ben från trädens

snötäckta toppar

 

I varje andetag

finns lite

av dig

 

Som jag älskar vintern *




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 173 gånger
Publicerad 2006-09-08 15:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*