Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alltid bara som en klippt sekvens i mitten någonstans... Vad händer i det vackra slutet?


Jag är så trött på att allt inte kan vara som i en film

Jag är så trött på att allt inte kan vara som i en film...

Film 1.

Du slängde mig över din ena axel och vi sprang
Över en oändlig månbelyst strand
Det var höstmörker men ännu varmt
I våra hemländer hade våren precis börjat spira
(Dvs om Europa fortfarande finns)
Vi hade precis träffats och snart skulle
2000 mil av land och hav skilja oss åt
Någonstans från ljusen hördes musik
Du drog mig till dig och vi dansade
Nakna fötter i salt skum
Du älskar att dansa
Vi kysstes och du sa: Don\'t go...
Detta är vår sista helg tillsammans innan
jag flyger till något som visst ska kallas
Hem.
Jag är så trött på att allt inte kan vara som i en film...

Film 2.

Ett litet lånat rum i Frankrike
Vridna lakan, dämpat ljus härinne
Därute obarmhärtigt vitt
Påminner det oss om vad vi vill glömma
Att du måste gå
Jag borrar ner mitt ansikte i ditt blonda, mjuka , lockiga hår
Det luktar rökelse och hav
Du tar mitt ansikte mellan dina händer och
fångar min blick som alltid flackar
Du säger med bruten röst på din brutna engelska:
You can not ask me not to go to sea
Vi är lika livrädda båda två
Jag följer dig till båten och vi är lyckliga
Står så kvar och ser dig försvinna
Halvvägs ut från hamnen klättrar du upp i masten
Du ropar högt att du älskar mig
Jag skrattar, vinkar,vinglar
Ler
Jag är så trött på att allt inte kan vara som i en film...

Film 3.

Jag vaknar i den lägenhet som en gång var vår
Men som nu är din
Du rullar över och du kramar mig
Och jag tänker på något som jag skrev när vi precis hade träffats
För så många år sen
Att när jag lägger min mun mot din kind
Min näsa mot din tinning
Känns det för en kort stund som om jag är hemma
Även detta hem flyr jag återigen ifrån
Du suckar och ler, säger:
Kom tillbaka snart
Och jag vill stanna hos dig
Bygga ett hus
Föda våra barn
Skapa ett liv
Men detta kalla land är inte mitt
Och du är den som håller mig när jag
Gråter
Jag är så trött på att allt inte kan vara som i en film...




Fri vers av Pirate Grace
Läst 309 gånger
Publicerad 2006-09-09 13:38



Bookmark and Share


    Elin Sundström
Vackert nedskrivet om livet. Gillar dina filmer.
Konstigt är det att det förefaller som att gräset alltid är grönare på andra sidan...men väl på andra sidan fortsätter lockelserna...

Jag hejar på ditt lag och gillar det du skriver. tackar för inspirationen från denna text!!
2007-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Pirate Grace
Pirate Grace