Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi på stallbacken

 

 

Pratande pratar du med mig

som om jag var en åsna och vi var

på stallbacken

 

far raffsar sina hovar mot höet

i sin box tillsammans med lugnande styvmor

hon håller sig cool

 

lillasyster kacklar

smink och killar i hörnan där hon värper

hela småbarn

kycklingar perfekta och kallgosiga

 

Pladdrande pladdrar mor

tjatar om att

skillnaden mellan mig och världen

blivit alltför stor

 

Styva småråttor sjunger trippelduetter

på lådorna

ni sjunger falska mörkhostiga gosilligos toner

men vi älskar er ändå

Lillebror lillkult slåss coolstatuslekar

med min bror

ack han har verkligen växt

sig stor

 

Likt svinet du är

grymtar du överkaxiga

kommentarer om mitt långa slitna hår

jag är en häst som min far

mor är en annan sort

högre än oss alla

 

det är inte lönt att skrapa

tjockhovarna i marken

jag kommer ändå aldrig bli lika hög

som

henne




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 196 gånger
Publicerad 2006-09-09 15:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*