Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glasfasaden

 

 

Mörkerparti

röstar för dem

i mörker kan en skugga vara jag

ingen ser någon skillnad

 

Ljusparti

röstar endast halvt för dem

för i ljuset ser du Hela mig

och jag orkar inte med

dina granskningar

just nu

 

det finns för många brister att finna

i denna glasfasad

muren av döda ögonblick

raseras så lätt

och jag behöver dem

för att överleva

de levande att komma

 

I mörkret kan jag stå gömd

och låta livet gå på

se på alla

hur de åker orörliga upp

och ned för rulltrappan

den som stannar på tre plan

helvetet

jorden

och himlen

 

och just nu orkar jag inte med

att bedömas in i ett fack

eller en nivå

sänder min skugga i mitt ställe

sedan vänder jag min om

och går




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 181 gånger
Publicerad 2006-09-09 20:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*