Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingen ser hur barnet ler

 

 

Äldre barn ler

medan de sin moder

skjuter ner

 

Barn ler

trots att solen

inte kommer att komma mer

 

Barnet ler

med tårar i mungiporna

gatorna samlar gungor

i massor

för att få barnen att sluta tjata

barnet själv kan endast stå och gapa

 

Barn ler

genom krig och blodstänk

luffaren sover förlamat på sin bänk

 

Bomber smäller

människor dör

lämnar familjemedlemmar

i helvetet

utanför

 

Men mitt i krigets starka hat

står i gränden ett litet barn

han gråter inte

hon gråter inte

leker med dockans hår

står så nära men inget splitter honom

når

 

Allt vi ser är krig och förödelse

ingen ser barnet

som leker lekar med gevär

han ler

 

Och allt Jag ser

 

är honom




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 162 gånger
Publicerad 2006-09-11 19:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*