Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är sista gången han går och det måste vara något fel på mig för jag gråter inte ens

springer från bussen
ner och under slussen
vill bort från alla era blickar
när klockan bara tickar
sakta, så sakta än

du sitter på golvet i mitt rum
jag ser att min låda är tom
i den låg alla dina brev
de som sa till mig; lev
när du var borta

du har eldat upp dem alla
vad var det som fick dig att falla
så att du var tvungen att ta bort alla minnen
om sommarkvällar och tunna linnen
när vi var ifrån varandra

när du reser dig upp för att gå
ser jag skärmärkena som börjar vid dina lår
jag frågar vad det är som har hänt
och du frågar mig vad det är jag egentligen känt
den sista tiden

du tittar på mig en sista gång
innan du tar satts och tar ett språng
medan jag står kvar och hör hur du springer
och med ens vet jag att du aldrig ringer

för allt är över nu




Fri vers av Elie
Läst 656 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-09-12 20:51



Bookmark and Share


  Lady_A
det är egentligen en alldeles underbar dikt. Men rubriken ger mig en annan känsla än orden och ändå kan jag inte sätta fingret på var det skär sig... Fint är det och bra och oväntat hela tiden
2006-12-08

    ej medlem längre
Fantastiskt vackert språk, rimmet är grymt braaaaaaa! Duktigt Elie!
2006-10-02

  Emelie Skoog
åh, jag brukar inte gilla rim,
men du har gjort det så snyggt
att man inte kan bli mer än kär.
SKITSNYGGT.
2006-09-20

    ej medlem längre
Mycket bra! Älskar rimmen och skrivsättet! Du får in både styrka och sorg! Och rubriken var tilltalande!
2006-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Elie