Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En skymt av blåljus

 

 

Stående på den regnvåta trottoaren

andas jag in luften som luktar regn

de som varit och kommer att komma

snart igen

 

En mörkhyad kvinna

går hand i hand

med en ljushyad man

de skrattar

bryter tystnaden

för att sedan lämna mig kvar i den

 

tvärs över gatan

ser jag någon stå vid fönstret

vid empoli

han höjer handen

och smäller rutan

splittret flyger

ända bort till mina tåspetsar

jag backar inte ens undan

 

blåljusen skymtas

några gator längre ner

och killen i den svarta tröjan

springer iväg

och kvar står jag

blåljusen rusar förbi mig

 

och jag reagerar inte ens




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 184 gånger
Publicerad 2006-09-19 16:53



Bookmark and Share


  cogitoergosum
en mycket bra text som beskriver dagens samhälle bra, om än på ett inte alltför optimistiskt sätt! :)
2006-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*