Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aldrig ska jag sluta hoppa i djupa vattenpölar med mina röda stövlar och regnlockiga hår för det är

 

 

Och jag seglar iväg

till landet Bortom

där sanning aldrig är lögn

och varje stig leder till ett äventyr..

 

 

 

Där blir blåbären mogna redan i mars

och marknaderna är alltid fyllda av folk

Det doftar vår

men luften är klar som om hösten

Alla vet att regnbågar kan göra dig rik

men folket där har listat ut hemligheten

det finns inget att söka

ty skatten

är i färgerna

 

Här klär man sig i bomullsklänning varje dag

aldrig är det kallare än så

Blåklockor klingar finstämt i takt

när koskällorna hörs på avstånd

och smaken av hallon

aldrig riktigt försvinner från tungan 

 

 

Om natten

sprakar det i alla kakelugnar

och furugolv täcks av trasmattor

för alla hundar och barfotabarn

 

Där är dunteckena aldrig fuktiga

och havet aldrig tyst

det sjunger överstämman

när skogen jublar av fröjd 

ty för evigt ska den vakta

djur och mänska

just så som de alltid sett till den 

 

 

Sällan ser man någon i sorg

men om det skulle hända

finns alltid en nästa där

att lindra de smärtande såren

för i det landet är tröst en rättighet

 

 

 

Och varje morgon

går två solar upp

att sprida dubbelt ljus och glädje

Där i landet Bortom

så att ingen någonsin

behöver sakna de okändas strand

 

för deras liv är en lek

min fantasi

och därför ska jag aldrig sluta segla iväg

i mina blanka röda gummistövlar

 

 

 

*

 

 




Fri vers av hallonbåt
Läst 602 gånger
Publicerad 2006-09-19 18:59



Bookmark and Share


  Cinnika
Jag blir lycklig av att läsa detta, så otroligt fint!!
2006-10-21

  Propella
Jag seglar just nu. Av lycka. Dina ord är fenomenala.
2006-09-27

  Rosen VIP
Underbart! jag kan höra koskällorna, känna smaken av hallon,,
och,, >två solar går upp till att sprida dubbelt ljus och glädje> starkt skrivet!
2006-09-19

  TiVa
Vad härligt!
2006-09-19
  > Nästa text
< Föregående

hallonbåt
hallonbåt