Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanningens verkan

 

 

Pinsetten drar

hårstrå

efter hårstrå

från det kala huvudet

tre tankspridda sektioner

finns där i

dödslängtans tanke

bilder i syner ledsna och livrädda

en hörsel, en alltför bra en

 

Tankar, svarta som korpen

Syn, smärtsamt oblind

och klarsynt

sex par öron

som hör

mer än de borde

 

de hör sanningen

 

för varje en

drar dömerskan ett hårstrå

från dess huvud

när de är slut

börjar pinsetten på hjärtetrådar

sedan

tar den

 

livet




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 140 gånger
Publicerad 2006-09-19 23:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*