Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla samlas vi här på stationen en dag

 

 

Det handlar om väntan

väntan i ett väntrum fyllt med väntestolar

för väntande personer

alla samlas här förr eller senare

de väntar på barn, på lycka

eller kanske kärlek och bättre ekonomi

 

Men det finns en äldre herre här

han väntar på Edna säger han

det var hans bortgångna fru

hon väntade också

men sedan hennes nummer kommit upp

hade han fått vänta hjärtekrossad kvar

alldeles ensam

 

han väntar på friheten säger han till mig

och jag tror honom

 

själv väntar jag på att livet skall börja

på riktigt som i filmerna

då ler den äldre mannen lite sorgset och säger

då kan du vänta här tillsammans med mig

man har ju varit så ensam sedan Ednas nummer kom upp

 

jag ler och sätter mig beredd på väntan

tillsammans med de andra väntande

på stolen där andra väntat före mig

i väntrummet längst in till höger

i tegelhuset

 

stationen är fullsatt

som vanligt




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 173 gånger
Publicerad 2006-09-28 23:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*