Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnen i krig

 

 

Det är inte min mor, syster eller bror

som ligger där, pojken eller flickan som just dog

det är inte min far som skjuter andra

det är inte han som blir ihjälskjuten över tv rutan

det är inte någon jag känner,

alla de livlösa som ligger spridda

över åkrar och smutsiga gator

 

men tänk om

 

tänk om det varit dem

 

ibland låtsar jag att det är de

och då börjar gråta ännu mer

ser in i deras sovrum för att se att de ännu är kvar

för att se om deras bröstkorgar rör sig

livrädd för att de inte skall göra det

 

Har ofta tänkt mig in i människors berättelser om krig

de får mig att gråta, söndra mitt hjärta med mina tårar

känner mig så hjälplös

inför världen

 

 




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 186 gånger
Publicerad 2006-09-29 00:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*