Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

varuhuset 29.09.2006


men var det inte fröken mörk som kom där
med sina röda naglar och giftiga tunga

hon kastade sitt hår bakåt och log mot den lille mannen som aldrig sa ett ord eller rörde en min medan han dag efter dag sålde dessa eviga bingolotter precis innanför dörren på det lokala varuhuset

mest såg han ut som en vilsen gorillahane med kläder på

undrar om hans dag stigit i värde nu
ett leende kan ju för all del förändra världen
och om det då är från fröken mörk
ja

behöver jag säga mera

men jag släppte dem till deras öde
tog en korg och gick och gjorde vad jag skulle
inhandlade tändstickor mjölk risgrynsgröt
fyrkantigt bröd och källarrökt skinka

i kön framför kassan stod barnfamiljer och plockade mat och pengar under tiden som de möjligtvis anade en lugn och trevlig fredagskväll framför teven

själv satsar jag nog på pizza
huset special på pizzeria Torino
den är god om man undviker räkorna

måste komma ihåg att beställa utan

annars är det väl bara vitlök fläskfilé och bearneisås
pizzan blir en riktig smaksuccé om man smetar ut såsen
med gaffel inte kniv annars får man inga ränder
och de är viktiga

tänk bara på tigern eller zebran




Fri vers av Hans w-art Westlund VIP
Läst 595 gånger
Publicerad 2006-09-29 13:26



Bookmark and Share


  Ola Rydberg
Denna gillade jag
målande beskrivning
av vardagen
2006-09-29

    Erika H
det är något speciellt med dessa vardagsbetraktelser som fångar mig, speciellt om de är skrivna så här mjukt och stilfullt
snyggt!
erika
2006-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Hans w-art Westlund
Hans w-art Westlund VIP