Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med darr på min tunga

Ett hjälplöst barn
värnlös och instängd i en vrå
Har blivit lärd att ärlighet varar längst
men hela världen ljuger bort sanningen så väl
utan ett ynka darr på sin tunga

Spröd som barken på furen i din trädgård
nertrampad som skorna du bara i fjol
Dom har sagt att snällhet det är bra
men hon får aldrig någon kärlek tillbaka
uttnyttjad av sitt goda hjärta

Inklämpt vita väggar, hon smakar besk förlust
Hon vill bita sig i tårna
Hon vill sluta tänka före hon talar
och slå tillbaka
för alla gånger hon tryckts ner
för alla gånger dom ljugit i hennes ansikte
ord dom sviker och hennes spröda isbarriär
brister i sina konturer

(jag försöker hålla henne inom mig)




Fri vers av Ängel i regnet
Läst 609 gånger
Publicerad 2006-10-04 17:52



Bookmark and Share


  Blekfet
Känner igen det.
Tog åt mig, för det är jag.
Det är mig du skrivit om.
Jag blev berörd
2006-10-24

  temugg
Du skriver så sjukt bra, jag sitter här och hickar efter andan och försöker greppa om alla känslor dina ord framkallar i mig. Det är inte bara denna dikt, det är alla, de är så sinnessjukt underbara allihopa. Jag förstår inte hur du gör, men du fångar tusen känslor i bara ett enda ord. Underbart bra. Sluta aldrig skriva
2006-10-16

  cogitoergosum
"nertrampad som skorna du bar i fjol"... helt sjukt bra skrivet!
jag håller med föregående, man måste släppa ut lite aggressioner ibland :) men jag förstår ändå känslan.
2006-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Ängel i regnet