Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att sakna en ängel


inuti finns en tomhet
som kom när du lämnade min verklighet
du är delen som fattas
det det där skrikande tomma
den där delen jag inte vill röra

lika orörd som julklappen du aldrig fick
och lika sårande som sångerna du jämt sjöng på.
Och lika tomt som mina ord när jag försöker förklara

Minnena ligger i mitt arkiv och det är
lite lättare att stänga där nu
tiden har gjort lite av sin del
men allt finns kvar och jag är
för rädd för att komma nära

Men ibland känns det tryggt
jag har en vakande ängel
som existerar någonstans och gör gott

för mig finns inte döden
jag är rädd, jag känner sånn fruktan att jag ignorerar den
men den biter av en del av mitt liv
men inuti mig sitter vi vid den stora eken
vid sjöns mynning och pratar ut
det fanns vissa saker jag bara kunde säga till dig

du är med och påverkar varje
val, steg och känsla
efter dig försökte vi hålla om varandra
och torka alla tårar
men det blev för mycket för oss
tolvåringar

för, vad vore fisen klubben utan e?
Vad vore ett bråk utan dig som förgäves försöker få
alla att bli vänner?
Vad vore klassen utan en leende sjönsjungande ängel?

jag är inte religiös men det är
så mycket enklare
att säga
att gud tog sin bästa ängel tillbaka


jag hoppas himelen är sådär blå
och underbar den ser ut att vara



jag saknar dig min ängel




Fri vers av Ängel i regnet
Läst 1339 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-12-23 19:42



Bookmark and Share


  *Camilla*
Så himla vacker
jag finner inga ord
alla behöver vi våran ängel
du fann din, men förlorade henne på vägen
Jag sörjer med dig, och ber till gud som jag inte heller tror på
jag vet att tårar ibland inte släcker allt
men ibland är det den bästa kuren
Vackert formulerat
får tårkanelarena
att arbeta
<3
2007-02-12

    vilsen
snyggt ! jag gillar bäst versen som börjar med "jag är inte religiös men..."
2006-12-24

    Lindizz
väldigt fint skrivet och gripande...det berör mig som läsare...
2006-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Ängel i regnet