Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minne av J

Den natt som var den sista av sin sort
då vi var mitt i lekens vilda yra,
då vi lät fest och livfullhet få styra
- den natten drog du tyst och stillsamt bort.

Du lämnade oss kvar att se oss om,
att upptäcka den fina man som funnits,
men som till andra sidan nu har vunnits
då vindens sändebud till honom kom.

Nu såg vi din gestalt så märkligt klar,
din omsorg och ditt allvar inför stunden,
ja denna själva godhet som var grunden
för din personlighet så som den var.

Så ung och med en skarp och livfylld blick,
omöjligt att förstå den kunde släckas,
att den så snart av tiden skulle täckas,
den korta stund på jorden som du fick.

I alla skratt som dock ska sänka sig
över vårt liv i ständig snabb förvandling,
i vart beslut och varje välment handling
vill vi för alltid bära med oss dig.




Fri vers av "Silver" VIP
Läst 498 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2006-10-07 00:57



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Det här blev känsligt nu för mig ..sitter här med gåshud ..så gripande vackert och kärleksvarmt min vän!!!
2008-09-22

    © Birgitta Wäppling VIP
Fintstämt, i tillägnan.

Rytmen störs lite på denna rad:
\"men som nu till den andra sidan vunnits,\"

Förslag:
testa om du vill med:
\"men som till andra sidan nu har vunnits\"
så får du rytmen att flyta bättre även där.

I övrigt rytmiskt och fint flödande.
2008-06-07

    Trast
Gripande.
2008-01-18

  Erik L
Vacker text med ett fint flöde - där rimmen inte känns påtvingade utan flyter elegant.
2007-08-21

  Ronny Berk
en minnenas vilda lekar kläds i gestalt av vackra vindars godheter
... men texten planar ut i våndor av saknaden... sorgens ...
2007-08-17

    ingvar VIP
Fantastiska rader i en form, som skulle kunna bli slentrian, men som aldrig blir det utan konst, tack vare Din begåvning!
Ingvar
2007-08-13

  Tingsta
En del har förmågan.
Andra inte.
Du har.
2007-06-19

  Mangal VIP
Underbart flöde genom ord och rader. Sorgligt vacker hyllning!
2007-01-08

    Bostik
Otroligt vacker dikt, sorgligt mörk, men ett glatt minne till en gammal vän. Du skriver ju på vers, det är inte många här som gör det, jag är väldigt imponerad av dig, du är en lyriker med talang och teknik. Verkligen jättevackert skrivet.
Johan
2006-12-17
  > Nästa text
< Föregående


"Silver" VIP