Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ung konstnärinna skriver...


Brevet 10


Monsieur X!

I flera dagar har Ni gäckat mitt sinne och uppfyllt mitt inre med er ande. Trodde i min enfald att jag var på väg att glömma…men icke! Det räcker med en bok, en film eller en ljuslockig kallufs i en folksamling, för att jag ska tappa vett och sans. För att vara en projektion av min egen far, har Ni ett oerhört inflytande över min libido. Ibland tror jag att jag håller på att bli galen av åtrå. Jag försöker dränka den genom att läsa Platon, puritanska läror och psykologi, men utan framgång. All medicin smakar illa! Dessutom spär all denna litteratur bara på min eggelse. Jag har börjat föreställa mig Er i prästrock och med rättesnöret i högsta högg.
Som Er martyr ligger jag här och späker mig till en allt större extas. Ni hör ju själv hur förtappad jag blivit – ha ha ha… Ni får lägga mig över knät bästa Monsieur!

Trots att ni förmodligen inte ägnar mig en tanke, följer jag Era förehavande på håll. Jag vet att ni nästa vecka reser till ”den stora staden” och jag antar att Ni reser med lätt bagage. Själv fantiserar jag att jag redan är där för att ta emot Er, och att vi sedan återupptäcker staden tillsammans.
Jag ser hur vi vandrar genom ljumma gränder, dricker ett glas Chardonnay på en mysig taverna eller springer skrattandes i hällregn, hand i hand.
”En sån romantisk fjolla” tänker Ni nu och ler åt dessa rader. Och Ni har så rätt. Visst är jag en romantiker, ni har ju sett mina målningar…Om ni ber mig vara rationell i mitt förhållande till Er så är det som att be mig ”kill my darling” – Ni vet vad jag menar!

Kanske Monsieur, skulle Ni åtminstone kunna sända mig ett vykort från den berömda ”metropolen”. Ni kan ju alltid använda en pseudonym när Ni undertecknar Er lilla hälsning. Jag kommer förstå att det är från Er…
Hur dumt och konstigt det än kan låta, så kommer jag att sakna Er medan Ni är borta. För hur det än förhåller sig så känns Ni alltid närmare mig då jag vet att ni befinner Er på hemmaplan.
Ville med dessa rader bara säga att Ni fortfarande Monsieur, bebor mitt hjärta på gott och ont!
Ecrivez et Bon Voyage !

Er ännu suktande Clara.W.












Prosa (Novell) av Carola Jeryd
Läst 2452 gånger
Utvald text
Publicerad 2006-10-07 20:53



Bookmark and Share


  Fredrik P. VIP
Bästa Clara W.
Råkade träffa Monsieur X häromdagen.
Han är väldigt imponerad av såväl Er
skrivkonst som Era målningar. Dessvärre
är han tydligen uppskattad av många
elever och har därför ont om tid.
Han ber mig hälsa att Ni inte ska
ge upp hoppet. Och att Ni bör
hålla kontakten med undertecknad
under tiden. Gärna det, säger jag.
Kramiz! /F
2006-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för