Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kriget i bakhuvudet

Alltför vanliga är de stunder
när jag lyssnar på alarmerande nyheter
medan förmedlaren
småler artigt
i sin cerisa kostym

Alltför ovanliga är de stunder
när jag begriper
vad förmedlaren
menar
med 600 000 döda
och ursäkta men vad FAN
flinar du för?

Jag har aldrig varit där
Jag undrar om gud varit där
eller om han existerar
och planerar ett besök?

mest av allt undrar jag
vad världens sämste man
skall bjuda på härnäst?
G. W. Ush Ush Ush

Jag kan se
hur kvinnan kramar
det livlösa sprädbarn
hon fann i ruinerna

Jag kan se
unga och gamla
livlösa i röken
jag kan se min yngre bror i döden

Jag tror att jag kan höra ljuden
och jag blundar hårt
kriget finns i bakhuvudet
bortkopplat från ögon, öron och önskan

Och det sliter i bröstet
och jag gråter för dem
och jag gråter för mig själv

Medan förmedlaren
pratar om sport
hipp hurra och ett fyrfaldigt leve
för Sverige som vann
och kriget som försvann




Fri vers av Charlotte Blombäck
Läst 513 gånger
Publicerad 2004-11-27 19:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Charlotte Blombäck
Charlotte Blombäck