Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Edsvuren



Minns du vår ed, vår lag, de löften som vi skrev
hur vi med tummar blandade saliv med blod
och fäste bokstäver i rött på vita brev.

När orden sedan doldes djupt i himlens färg
likt flaskposts transparenta hölje utav glas
så hördes det en sång från fjärran stad och berg

om horisonter i ett djupblått hägrings land.
Och fast att blodet som vi delade en gång,
för länge sedan dunstat finns än själars band.

Nu målas hela himlen i orange och guld
och dimmor kysser natten som bär sammetssärk
med löften om att frias ifrån hjärtats skuld.


Vi fann förlorad jord långt bortom vida slätter
så fyll din hand och vandra tyst mot stillheten.

Märk sen hur stjärnor lyser förrom döda nätter.




Övriga genrer av Smultris
Läst 833 gånger
Publicerad 2006-10-11 01:09



Bookmark and Share


  adina
så medryckande och liderligt. gillar formen, de dodla små rimmen, det återkommande rutinmässiga, som inte tar över eller gör sig bekant allt för mycket. känns som ett ämne ofta omskrivet, men sällan, sällan så grymt jävla bra.
2006-10-11

  Neal
Bra skrivet !
2006-10-11

    steffe struts
Tack för en vacker text. Skapar bilder.

Stefan
2006-10-11

  Shininkagemusha
...
Fyfan vad vackert. Så tajt och känsligt på en gång.
2006-10-11

  Mats L.
Fint skrivet smulan
2006-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Smultris
Smultris