Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dikt till en etsning av Bertil Lundberg, \"Till nio dikter\" nr. 5 bidrag i tävling på Skövde Konsthall


Ljus

Hur ska jag säga detta ljus och dess riktning
en fängslad vid ett fönster
Luften är fri, det är allt
annat är mörker och dov tystnad
annat är timmar som mal

Alltid dessa trådar som vill vidare,friare
söker sig mot ljuset likt barnet vid förlossningen
jag skrapar mina händer gång på gång

Allting finns i en alltför tunn öppning av ljus




Fri vers av flickan och tigern
Läst 453 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-10-11 16:17



Bookmark and Share


  Nils Nyberg
fantastiskt bra.
jag skulle vilja se bilden av bertil. jag tror att han hade gillat din dikt. min farfar gick för honom på grafikskolan forum och han är för mig en av sveriges absolut största. har du läst lasse söderbergs dikter till bertils svit "i mångudinnans trädgård"?
2006-10-11

  törne
Jag kan inte sätta fingret på varför jag tycker om den.
Kanske jag är lite snurrig ^^
2006-10-11
  > Nästa text
< Föregående

flickan och tigern
flickan och tigern