Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lågstadie Hierarki

Små fötter sparkar rastlöst under bänken
Ilsket knyts hand hårt om pennan, aj gör ont
Pannan skrynklas samman i frustration av att ej förstå
Med fötterna stilla, tätt samman under stolen
Huvudet djupt över boken så hårmanen faller fram, döljer ansiktet
Penna flyger över sidorna, fyller, bläddrar, fyller
Med triumfen lysande i de dolda ögonen
Sitter hon där bervid hans sparkande fötter och tomma mattebok
På skolgården nyss var han kung och hon de sparkande fötternas mål
Här i siffrornas värld är det hon som kan allt
Smal flickarm med fräknar och blåmärken döljer nogsamt hennes svar
Triumfen hon känner är kanske ingen hämnd,
men den gör blåmärken lättare att bära...




Fri vers av Lady_A
Läst 249 gånger
Publicerad 2006-10-12 13:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lady_A
Lady_A