Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
god morgon världen.


kallt kaffe

    
jag lyssnar efter regn
men hör bara snö

en lädersoffa
klibbar som din hud
mot mig och mina läppar
som dricker ur
för sjunde dagen nu
ditt kalla kaffe
& micron säger pling
alldeles försent &
alldeles som vanligt
är bussen för tidig
idag & igår
alltid för sen
och jag går
aldrig hem
hos någon
alls
bara hos ingen
& inte någon
alls
sover i min
säng
bara läder &
klibbig hud
och ditt kalla kaffe

som viskar

fyll mig med något
precis vad som helst
för jag är så trött
på att vara vinter
och kall
för dig
& mig

och andas
timme in
jag vill
inuti
men ligger
utanpå
och bredvid
och viskar
timme ut

och allt jag hör är snö




Fri vers av Johannes
Läst 1740 gånger och applåderad av 13 personer
Utvald text
Publicerad 2006-10-13 11:16



Bookmark and Share


  Lars Thun (tid. lapema)
Jättebra text. Hör jag Kent andas i bakgrunden?
2014-10-01

  Louise Sparring
fin text.
2014-09-29

    ej medlem längre
Ett litet mästerverk, inget snack om saken.
2013-02-05

  Lola
Japp, peeps - men då ska ni höra den TONSATT!
L.A.B framför den gladeligen på en plats nära dig.
2008-11-26

  Tove Meyer VIP
detta är fortfarande sjukt lysande.
2007-04-18

  K*
shit!
grymgrym text!!!

extrem nerv och känsla
och jag gillar verkligen sättet man liksom ramlar ned genom den
2007-01-27

  Lady_A
och på sätt och vis hör sista versen inte dit men så läser man igen och plötsligt så måste den vara där. Och det är bara sådär rysnings-bra som det nästan aldrig är men när det är det så andas man dom orden en vecka och den här veckan andas jag kallt kaffe...
2006-12-08

  Матрёшa
"fyll mig med något
precis vad som helst
för jag är så trött
på att vara vinter
och kall
för dig
& mig"

Så vackert..så skört..Jag förgås av att läsa så här vckra ord...
2006-11-28

    ettolrahC
Tungt - och lidandet i sig hoppas jag att du såg någon väg ut, tillbaka. Hoppas att du hittade din värme...
2006-10-22

  Tove Meyer VIP
ja du traffar alldeles ratt har. jag tycker om din lek med ord och den underbart uppgivna och kalla tonen.

"fyll mig med något
precis vad som helst
för jag är så trött
på att vara vinter
och kall
för dig
& mig"

detta ar en dikt i sig.

du gor mig aldrig besviken, det ar verkligen roligt att folja ditt skrivande.

kramar Tove
2006-10-15

    Tamsyn
jag vet inte vad jag ska säga!
det var fantastiskt! och jag ska läsa den snart igen..
och igen...

och en gång till.
Perfekt.
2006-10-13

  hellen
mycket tilltalande, går rakt in i mig.
2006-10-13

  Ms Lovecraft
Den här är så jäkla bra att det inte går att plocka ut några specifika rader, för i så fall måste jag citera hela texten. Det är en saknad du beskriver som jag kan känna igen mig själv i, och det är bra, bra, bra. Det är bokmärkning och favorisering som gäller.
2006-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Johannes
Johannes