Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Ändrad 26/8)


I det ljusa köket

I det ljusa köket
sörplar kaffet i bryggaren
smöret smälter
sömniga ljud letar sig in
genom fönstret på glänt

I det ljusa köket
lyssnar någon    
så vaket att man hör
krukväxten fälla ett blad
medan tårar torkar
tiden stannar 
väntar




Fri vers av "Silver" VIP
Läst 603 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2006-10-14 12:57



Bookmark and Share


    Diktarminna
Närvaro och stilla väntan. Fin dikt.
2008-05-31

    © Birgitta Wäppling VIP
Den här dikten har någonting alldeles visst. Här når du (en av) höjderna i din poesi.

Närvarande skrivet och betraktande, samtidigt som läsaren välkomnas som ytterligare en betraktare,
in i det ljusa köket
medan tårar torkar
in i ögonblick
där tiden stannat

Snyggt!
2008-05-29

    Trast
Närvaro. Nära upplevelsen. Det är poesi. Alltings närvaro. Så påtagligt.
2008-01-18

    ingvar VIP
Eventuellt skulle jag avväga att ta bort de två sista raderna i denna dikt. Men: det är kanske ett viktigt \"tillägg\" för Dig?
Ingvar
2007-08-13

  Tingsta
Ordet \"samt\" har för mig en anstrykning av TV4reklam. \"Sponsras av den och den samt den.\"

Jag hade mycket hellre sett t ex:
\"tiden stannar
väntar\"

men vad vet jag?
2007-06-26

  W.Riter
Är det du som lyssnar? Vem det än är så är det bra att nån lyssnar...
2006-10-15
  > Nästa text
< Föregående


"Silver" VIP